Live cooking to modny kulinarny sposób na uatrakcyjnienie biznesowych spotkań i prywatnych uroczystości. A na czym to polega? Każdy rozumie to pojęcie inaczej np.:
Wersja A – Mistrzowska czyli Magia Osobowości Znanego Szefa Kuchni (np. Pascal Brodnicki, Karol Okrasa, Ewa Wachowicz, Uczestnicy programów Top Chef czyu Master Chef itd) – gotuje na żywo.
Dzięki tej opcji mają Państwo możliwość podpatrzenia jego warsztatu pracy. W trakcie pokazu kucharz opowiada o konkretnym przepisie, o kuchni w ogóle, żartuje z Gośćmi. Jest Gwiazdą i z reguły gotuje niecodzienne potrawy, które potem Goście degustują. To połączenie posiłku z integracją ze znaną, medialną osobą…
W wersji rozbudowanej Goście jednocześnie gotują razem z nim i pod jego dyktando.
Wersja B – Wspólne gotowanie, interaktywna zabawa kulinarna
Tu nie ma Gwiazdy czy Celebryty. Tu stawiamy na profesjonalizm zawodowego kucharza i kucharzy pomocników. Dzielimy Gości na zespoły, które pod czujnym okiem kucharzy szykują posiłek, który potem wspólnie konsumują. Często korzysta się w tej opcji z wybranych kuchni narodowych lub specyficznego rodzaju przygotowania posiłku np. kuchnia molekularna czy sushi. Ta opcja zawiera w sobie pełen posiłek dla całej grupy – najczęściej zastępuje kolację lub obiad. Goście otrzymują fartuszki, przepisy na wszystkie wykonywane potrawy, a najlepszych nagradzamy!
Wersja C – stacja kulinarna podczas bankietu czy kolacji.
To opcja pokazu a nie interakcji. Tu kucharz na oczach widzów i na ich życzenie przygotowuje określone danie. Specjalnie przygotowane miejsce, wyeksponowane, zapach i świeżość potrawy.
To może być stacja WOK, sushi, francuskie naleśniki, bufet tematyczny..
[columns] [span3]
[/span3][span3]
[/span3][span3]
[/span3][span3]
[/span3][/columns]